Stappenplan

Logo NovaCair
Logo NovaCair

2020

Onzichtbaar item

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Alternatieven voor de anesthesioloog

Wij schrijven een review o.b.v. de literatuur over alternatieven voor de anesthesioloog in de preoperatieve screening.

Penvoerders: Philip Jonker en Sander van den Heuvel

Preoperatieve kennistest

Wij zullen een gevalideerde test ontwikkelen waarmee de kwaliteit van preoperatieve voorlichting en het kennisniveau van de patient te bepalen is.

Inclusie is half september gestart in het Erasmus MC.

Penvoerders: Sander van den Heuvel en Sohal Ismail

Preoperatieve screening en COVID-19

We zijn met zijn allen grootschalig overgestapt op telefonisch screenen. Van vaak niemand, tot nu iedereen. Wij vervolgen deze telefonisch gescreende patienten en kijken naar problemen op het vlak van medisch beleid en logistiek. Daarnaast leggen we de kwaliteit van de resulterende preoperatieve dossiers onder de loep.

Penvoerder: Miriam Kuilman

Vitale parameters tijdens de preoperatieve screening

Tijdens de preoperatieve screening op de polikliniek anesthesiologie worden standaard de vitale parameters gemeten. Wij kijken retrospectief in de data wat deze meting bijdraagt aan de preoperatieve screening.

Analyse van de data is eind 2020 gestart.

Penvoerders: Rieke-Marie Jansen en Sander van den Heuvel

2021

Onzichtbaar item

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Impact of Digitalized Anesthesia Preoperative Screening (IDAPOS)

Wij zullen tijdens de uitrol van de screeningssoftware van NovaCair (E-POS) in diverse centra evalueren wat de impact is van deze toevoeging aan de preoperatieve screening.

Deelnemende centra kunnen onder het kopje ‘Documentatie’ inloggen.

Penvoerdes: Gaston Macco en Sander van den Heuvel

Information retention after video (augmented) preoperative anesthesiological education

In deze studie zullen we kijken hoe voorlichting middels video, animatie en verdere online ondersteuning zich vergelijkt met de klassieke manier van voorlichten op de preoperatieve polikliniek van de anesthesioloog.

 Inclusie zal starten februari 2021

Penvoerder: Sander van den Heuvel

Digitale informatie rondom de bevalling

In deze studie zullen we kijken hoe voorlichting middels video, animatie en verdere online ondersteuning zich vergelijkt met de klassieke manier van voorlichten voor pijnstilling rondom de bevalling en de keizersnede.

Digitale informatie voor anesthesie bij een hartoperatie

In deze studie zullen we kijken hoe voorlichting middels video, animatie en verdere online ondersteuning zich vergelijkt met de klassieke manier van voorlichten op de preoperatieve polikliniek van de cardiothoracale anesthesioloog.

Risico voorspelling o.b.v. gezondheidsvragenlijst

M.b.v. onze uitgebreide database met kenmerken van door ons gescreende en geopereerde patienten maken we een model t.b.v de triage van preoperatieve patienten die veilig digitaal gescreend kunnen worden.

 

Penvoerder: Jaap van Rijn en Sander van den Heuvel

Translate ┬╗